Kumpulan dongeng lucu si Kabayan : Pelesir ka Amerika

Advertisement
Kabayan Pelesir ka Amerika

Kabayan jeung Mitoha na pelesir ka Amerika. Diditu maranehna jalan jalan ka musieum.

Barang tepi ka musieum, kudu naek lift. Ngan si Kabayan jeung mitohana asa-asa rek asup teh.

Mitoha  : "Montong asup kadinya siah kabayan, open gede deuleu eta teh. Tuh pan aya tulisanna OPEN."

Bari ngomong kitu teh mitohana bari merhatikeun bule asup kana lift.

Kabayan : "Maenya abah, pan ieu mah lain rumah makan piraku bet aya open sagala"

Teu kungsi lila tina lift nu tadi asup bule nu kulitna bodas teh kaluar negro nu warna kulitna hideung kacida.

Mitoha  : "Tuh nya ceuk abah ge open, tuh nu tadi kaluar nepi ka tutung kitu".

Tungtungna Kabayan jeung mitohana mapay tangga da sieun tutung. Nepi ka musieum keur aya pameran Mesir kuno. Rupa rupa barang bersejarah jaman Mesir kuno dipamerkeun di eta musieum.

Sajongjonan Kabayan merhatikeun Mumi mesir kuno, pas di handapeun peti batu na aya tulisan 1227BC.

Kabayan : "Abah...aya angka di batu ieu 21527BC maksudna naon nya, Abah?"

Mitoha : "Ah sia mah dasar kampung, katingali kurang gaul, teu gableg ka nyaho... Eta teh PIN BlackBerry na Firaun...!"
Advertisement